Potenciar l’emprenedoria i la innovació social a la Garrotxa

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Una de les nostres línies estratègiques té l’objectiu de posar en valor les experiències innovadores de la Garrotxa en l’àmbit social i potenciar-les per donar millors respostes als principals reptes del nostre territori i de la ciutadania.

Però què és la innovació social i com es relaciona amb l’emprenedoria social?

La innovació social és un concepte que concerneix i interessa a un gran i divers nombre d’actors: des d’inversors que busquen projectes que generin un retorn social, passant per organitzacions de la societat civil que aposten per oferir solucions innovadores davant les noves necessitats, fins a governs que busquen mecanismes més eficients de gestió dels fons públics.

Per la seva pròpia naturalesa innovadora i per la diversitat i complexitat dels reptes socials actuals, és probable que les definicions d’innovació social segueixin evolucionant amb el temps. En aquest context, la definició que la Universitat de Stanford fa d’innovació social sembla suficientment sintètica i representativa: “una nova solució a un problema social que és més efectiva, eficient, sostenible o justa que les actuals solucions i que genera valor per a tota la societat, més que únicament per a individus concrets”.

La innovació social impulsada pel sector públic i privat, pel tercer sector i, sobretot, pels emprenedors socials, està demostrant un gran potencial transformador. Entre tots els agents que participen en la cerca de solucions als creixents reptes socials, els emprenedors socials formen un dels col·lectius que, de manera més activa, estan proposant i engegant innovacions disruptives, capaces de trencar les inèrcies que fan crònics els problemes.

Vols saber-ne més?

Aquesta definició és un extracte del capítol d’innovació social de l’informe Cotec 2016, pots consultar el capítol sencer en aquest enllaç: http://cotec.es/pdfs/COTEC-informe-2016.pdf

 

imatge1