La Garrotxa, territori socialment responsable

Facebooktwitterlinkedinmail

Fa anys que algunes empreses i altres organitzacions s’esforcen per desenvolupar la seva responsabilitat davant de la societat, en aspectes com el medi ambient, les persones, la transparència o els impactes socials. Ara, el repte es superior: és construir territoris socialment responsables (TSR).

La Garrotxa va rebre el premi de TSR per Respon.cat Iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya.

DinàmiG ha estat una de les 100 entitats participants a la Jornada de Territoris Socialment Responsables per tal de debatre com fer de Catalunya un país socialment responsable.

Per a avançar cap a un TSR cal que organitzacions molt diverses incorporin la responsabilitat social a la seva gestió: empreses de totes dimensions, administracions públiques, organitzacions socials, universitats… Aquest pas ha d’afavorir una generalització de les bones pràctiques, un reconeixement social i la configuració d’espais de trobada, canals d’interrelació, marcs de negociació on els valors de l’RS hi siguin preponderants. Però un TSR encara requereix més: la capacitat conjunta d’identificar els reptes del territori i el desenvolupament de capacitats de cada part per contribuir a abordar-los. Finalment, en un TSR, els valors de l’RS -responsabilitat, sostenibilitat, transparència, ètica…- han d’esdevenir atributs de la marca de territori.