Posem en marxa el Social Lab Garrotxa

Facebooktwitterlinkedinmail

Avançant en el nostre objectiu de potenciar la innovació social a la comarca, hem posat en marxa el Social Lab Garrotxa. Una plataforma on tots el sectors estan convidats a participar-hi amb l’objectiu de desenvolupar respostes innovadores als reptes socials, potenciant la nostra comarca com a territori verd amb oportunitats per a les persones.

El Social Lab Garrotxa va començar convidant a representants dels sector públic, privat i social, a definir conjuntament el principals reptes social de la comarca. Ha estat un treball molt enriquidor que ens ha permès agrupar les prioritats entorn a tres grans àrees: l’àmbit econòmic i d’ocupació de les persones, l’àmbit social de les persones i la sostenibilitat del territori.

Aquesta plataforma és un entorn pràctic d’experimentació orientat a provar les innovacions socials més adients per donar resposta a aquest reptes. A la vegada, un entorn d’aprenentatge que permeti sistematitzar l’experiència local i projectar-la a altres territoris.

Per això, estem treballant en l’exploració d’iniciatives innovadores de l’àmbit de la economia verda inclusiva, amb resultats demostrats i que puguin ser adaptades i adoptades per la nostra comarca.

Vols saber-ne més?

Et recomanem la lectura del llibre “The Social Labs Revolution”, Zaid Hassan (2014)

https://ssir.org/articles/entry/the_social_labs_revolution_a_new_approach_to_solving_our_most_complex_chall